Attention

COVID-19 : Conditions d'accès à la maison communale

Aller au contenu. | Aller à la navigation

Navigation

Navigation
Menu de navigation
Vous êtes ici : Accueil / Chaumont-Gistoux in het Nederlands / Ligging

Ligging

Rue Colleau, 2
1325 Chaumont-Gistoux
Tel. 010/68.72.11
Email: aW5mb0BjaGF1bW9udC1naXN0b3V4LmJl

Wij geven u graag wat nuttige informatie aangaande onze gemeente in het nederlands, maar willen er wel even op wijzen dat dit niet betekent dat het gemeentepersonneel u ook in het nederlands te woord zal staan.

Ligging

De gemeente Chaumont-Gistoux is ontstaan in 1977 toen de dorpen Dion-le-Mont, Dion-le-Val, Chaumont, Gistoux, Corroy-le-Grand, Bonlez, Vieusart en Longueville fusioneerden.

Op 31 december 2016 telde de gemeente 11.741 inwoners, die ook wel de "Chaumontois" worden genoemd.
Het is een heuvelachtige gemeente met een enigszins landelijk karakter en een oppervlakte van 4.808 hectaren, waarvan 71% landbouwgrond en 13% bosgebied. De Train en de Pisselet doorstromen de gemeente. Ze grenst aan de steden Louvain-la-Neuve en Waver die, naast diverse handelszaken en commerciële centra ook heel wat te bieden hebben op het gebied van culturele en sportieve activiteiten.
Dat landelijk karakter is zonder twijfel een van de grootste troeven van de gemeente, waar je wandelingen kan maken in de mooie, ongerepte natuur. Daarenboven heeft elk oorspronkelijk dorp zijn eigenheid en sociale karakter behouden, en dat maakt van Ghaumont-Gistoux één van de meest aangename gemeentes om er te wonen.
Chaumont-Gistoux ligt in het hartje van Waals-Brabant, zuid-oosteljik van Waver, in de Brabantse Ardennen, op ongeveer : 30 km van Brussel en Namen, 10 km van Waver, 8 km van Louvain-la-Neuve.
Je komt er via de snelweg E411 Brussel-Namen-Luxemburg, uitrit 8, 8a, 9 en 10.